(ВІДЕО) На базі Національної академії ДПСУ відбулося 5-те засідання Наукової ради МВС

НАЗАД
25 травня 2024 10:53

У Національній академії Держприкордонслужби України провели 5-те засідання постійного консультативного органу Міністерства внутрішніх справ України «Наукова рада Міністерства внутрішніх справ України».

Відкрила захід  Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України, голова Наукової ради Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук.

«В умовах повномасштабної військової агресії російської федерації проти України науковці органів установ та закладів системи МВС професійно виконують покладені на них обов'язки, а здійснювана ними наукова діяльність дозволяє нашому міністерству своєчасно ефективно реагувати на виклики пов'язані з умовами збройної агресії щодо розроблення нормативно-правових актів, концепцій, стратегії діяльності органів державної влади, а також у сфері освітньої та наукової діяльності», – зазначила Інна Ящук.

Під час засідання науковці обговорили питання організації інженерної, а також базової загальновійськової підготовки в закладах вищої освіти МВС. Окремо обговорили результати за напрямом медичної підготовки здобувачів освіти.
Також зупинилися й на співпраці закладів освіти з діючими підрозділами органів системи МВС щодо спільних наукових досліджень. 
Окремою темою було розглянуто організацію наукових заходів з актуальних питань правоохоронної діяльності та впровадження результатів наукових досліджень в умовах війн, а реалізація міжнародних наукових проєктів,  додержання академічної доброчесності при проведенні наукових досліджень та багато іншого. 

Інна Ящук вручила відзнаки Міністра внутрішніх справ України кращим науковцям, а також дипломи та нагороди переможцям Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти вишів, що належать до сфери управління МВС.

Цей конкурс був спрямований на підтримку обдарованої молоді, заохочення до проведення наукових досліджень, сприяння професійному зростанню та інтеграції наукових досягнень у практику. 

Для участі у конкурсі було подано 126 робіт за 16 номінаціями. Фінальний етап відбувся у форматі науково-практичної конференції на базі Харківського національного університету внутрішніх справ (м. Камянець-Подільский), в якій взяли участь 55 конкурсантів.

Водночас, члени Наукової ради МВС відвідали Алею Слави, де віддали шану пам’яті та поклали квіти на могили полеглих Захисників України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси